Meer dan 750 soorten whisky in het assortiment

Begrippenlijst

De wondere wereld van whisky kent een hoop interessante begrippen en termen. We hebben een lijst gemaakt van de meest gebruikte termen en hun betekenis. Goed voor je algemene whiskykennis.

Alcohol By Volume
0 0 reacties

Alcohol By Volume (ABV)

Wat bedoelen we eigenlijk precies met Alcohol By Volume (ABV) of het alcoholpercentage van een drank? Wij zochten de exacte definitie even voor je uit!

Doorgaan » 18 oktober 2017
Malting floor Highland Park
0 0 reacties

Floor malting

Floor malting is een traditionele wijze van mouten. Deze eeuwenoude traditie wordt vandaag de dag nog steeds gebruikt bij het distilleerproces van whisky.

Doorgaan » 6 oktober 2017
Bourbon whiskey
0 0 reacties

Bourbon whiskey

Bourbon is een Amerikaanse whiskey die uit minimaal 51% mais wordt gestookt. Kentucky en Tennessee zijn illustere streken waar deze whiskey wordt gemaakt.

Doorgaan » 22 september 2017
Rye whiskey
0 0 reacties

Rye whiskey

Rye whiskey is een whiskey die voor minimaal 51% uit rogge bestaat. Dit type whisky wordt voornamelijk gedistilleerd in de Verenigde Staten en Canada.

Doorgaan » 5 september 2017
Independent bottler
0 0 reacties

Independent bottler

Independent bottlers zijn in opkomst. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen een onafhankelijke bottelaar en de andere whiskymerken?

Doorgaan » 30 augustus 2017
Master Distiller
0 0 reacties

Master Distiller

De Master Distiller is eindverantwoordelijke binnen het distilleerproces. De Master Distiller is verantwoordelijk voor de kwaliteitswaarborging van whisky.

Doorgaan » 25 augustus 2017
Slàinte mhath
0 3 reacties

Slàinte

Slàinte is een veelgehoorde term in het Gaelic die gebruikt wordt om te toasten. De uitdrukking slàinte betekent letterlijk ‘gezondheid’ in het Nederlands.

Doorgaan » 7 juni 2016
Single barrel whisky
0 0 reacties

Single barrel (single cask) whisky

Single barrel whisky is een whisky die wordt gebotteld uit één en hetzelfde vat. Elke partij whisky krijgt hierdoor een eigen smaak en een uniek karakter.

Doorgaan » 2 juni 2016
Chill filtration whisky
0 0 reacties

Chill filtration

Chill filtration is een methode om bepaalde stoffen in whisky te verwijderen voordat deze gebotteld wordt. Dit zorgt ervoor dat whisky niet troebel wordt.

Doorgaan » 6 mei 2016
No Age Statement whisky
0 0 reacties

NAS (No Age Statement)

NAS whisky bevat geen leeftijdsaanduiding op de fles. Dit geeft producenten meer flexibiliteit in wat ze maken, omdat ze niet zijn beperkt door leeftijd.

Doorgaan » 3 mei 2016
Cask strength whisky
0 0 reacties

Cask strength

Cask strength is een term die wordt gebruikt bij het whisky-maken om het alcoholvolume aan te geven dat wordt gebruikt voor een whisky tijdens het rijpen.

Doorgaan » 2 mei 2016
The Angels' Share
0 2 reacties

The Angels’ Share

The Angels’ Share is een bekend verschijnsel tijdens het rijpingsproces. Tijdens dit proces verdampt ieder jaar ongeveer 2% van de whisky uit het vat.

Doorgaan » 1 mei 2016
Wil je de beste whisky aanbiedingen in je inbox?