Meer dan 750 soorten whisky in het assortiment

De leukste whiskyboeken om te lezen of cadeau te doen

20 mei 2016 0 reacties
De leukste whiskyboeken

Over whisky valt natuurlijk van alles te leren. Dagelijks ontdekken wij nieuwe whisky’s of interessante feiten over distilleerderijen of over het distilleerproces. Razend interessant. Daar zijn wij overigens zeker niet uniek in, aangezien wij menig whiskyliefhebber ontmoette met een soortgelijke hang naar meer, meer, meer whiskykennis.

Volop zomers leesplezier met deze whiskyboeken

Wanneer je dan toevallig ook nog een fervente lezer bent, is het natuurlijk geen vreemde gedachte eens een goed boek te lezen over jouw favoriete drank. Mocht jij jezelf in dit beeld herkennen, dan is deze blog wat voor jou. Wij doken eens in het aanbod aan whiskyboeken en selecteerden 4 uitstekende boeken voor de onderzoekende whiskyliefhebber.

Wat je als whiskyliefhebber moet weten – Hans Offringa

Hans Offringa is al meer dan 30 jaar een zeer bekende professionele auteur. Daarnaast is hij een echte whisky-connaisseur. Hij is gespecialiseerd in het schrijven over whisky. Inmiddels heeft hij al meer dan 15 boeken over whisky geschreven, die niet alleen in Nederland, maar ook in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten een groot succes zijn.

Een van zijn bekendste boeken is ‘Wat je als whiskyliefhebber moet weten’. In dit boek neemt Hans Offringa je mee in de wondere wereld van de whisky. Hij geeft aan de hand van 350 wetenswaardigheden zeer nuttige informatie over alles wat met whisky te maken heeft.

Het boek is geïllustreerd met een groot aantal kleurenfoto’s. Een aanrader voor zowel beginnende whiskydrinkers als ervaren whiskyliefhebbers. Ook verkrijgbaar in combinatie met een luxe zwarte box met 5 whisky’s uit Schotland.

Whisky Bible 2014 – Jim Murray

Jim Murray, geboren in november 1957, is een beroemde Engelse auteur en journalist. Hij is vooral bekend als whiskykenner en brengt jaarlijks een geüpdatete versie van zijn boek ‘Jim Murray’s Whisky Bible’ uit. Jim Murray heeft in zijn leven al een aanzienlijk aantal distilleerderijen bezocht en ook meer whisky’s geproefd dan wie dan ook.

Zijn Whisky Bible is een doorlopend project, waarvan de eerste versie werd uitgebracht in 2003. Sindsdien komt elk jaar een nieuwe versie uit. Zijn boek bevat proefnotities van zowel bekende als minder bekende whisky’s die hij zelf heeft geproefd.

Hij geeft iedere whisky tevens een rating tussen de 0 en 100, waarbij hij let op de geur, smaak, afdronk en balans. Dit boek mag gezien worden als de ultieme whiskygids, geschreven door een echte (onafhankelijke) expert.

102 Mythen uit Whiskyland – Robin Brilleman

Robin Brilleman is een schrijver en journalist met zeer grote interesse in (voornamelijk single malt) whisky. Voordat hij over whisky ging schrijven, verdiepte hij zich voornamelijk in wijn en bier. Na het proeven van een aantal single malt whisky’s werd hij echter ook geïnteresseerd in whisky. Inmiddels heeft hij al meerdere whiskyboeken geschreven.

In zijn boek ‘102 Mythen uit whiskyland’ heeft Robin Brilleman geprobeerd de waarheid te ontdekken achter zo veel mogelijk mythen over whisky. De 102 verhalen zijn kort, makkelijk leesbaar en bevatten ook allerlei achtergrondinformatie over whisky.

Het boek bevat ook een aantal mooie verhalen die, ondanks dat je het bijna niet kan geloven, toch echt waar blijken te zijn. Een zeer interessant en boeiend boek voor iedere whiskyliefhebber.

De smaak van whisky – Hans Offringa

Nog een boek van Hans Offringa dat zeer de moeite waard is. Voor dit boek selecteerde hij 10 single malt Scotch whisky’s en vroeg hij 4 bekende chefs om met deze whisky’s een 10-gangen menu samen te stellen. Het resultaat zijn 40 verschillende, zeer smaakvolle, combinaties van whisky en spijs. Je vraagt je nu wellicht af of dit een kookboek is geworden vol met whiskyrecepten. Het antwoord daarop is nee. Het boek gaat vooral over smaakbeleving en hoe je whisky kunt combineren met eten.

Bij elk van deze 10 whisky’s vind je een korte inleiding met een profiel van de whisky, informatie over de distilleerderij, proefnotities van Michael Jackson en een smaakprofiel van David Wishart. Daarnaast wordt in dit boek ook uitgelegd hoe smaken en aroma’s in whisky terechtkomen en hoe je die smaken zelf kunt ontdekken en beschrijven. Een zeer mooi vormgegeven boek dat echte whiskyliefhebbers zeker zal aanspreken.

Algemeen / 0 likes / 0 reacties

Anderen bekeken ook

Plaats een reactie

Wil je de beste whisky aanbiedingen in je inbox?