Meer dan 750 soorten whisky in het assortiment

Whisky, Schotten en connaisseurs

3 februari 2015 1 reactie
Distilleerderij whisky vaten

Hopelijk heb je gedurende de afgelopen kerstdagen en de nieuwjaarsfestiviteiten volop genoten. Wellicht heb je zelfs vuurwerk gekeken met een lekker glas whisky in de hand. Wij willen je bij deze graag welkom heten op onze nieuwe webshop en blog.

Whiskywise.nl heeft een groot aanbod aan whisky’s voor de echte liefhebber. Drink je al jaren whisky, of ben je voornemens dit jaar toch echt eens je favoriete whisky te ontdekken? Van Jameson, Glenfiddich tot aan Jack Daniels, je kunt ze hier allemaal vinden! Of je voorkeur nu uitgaat naar een lekkere single malt uit de Schotse Hooglanden of whiskey uit een van de Amerikaanse distilleerderijen, ons aanbod omvat alle types. Bekijk snel ons online whisky aanbod.

De nationale drank van Schotland

Wanneer je een Schot vraagt waarom een fles whisky doorgaans donker gekleurd is, zal hij je vertellen dat dit de, niet te vermijden, depressie tegengaat die gepaard gaat met het legen van de fles. Logischerwijs kun je bij een donkere fles niet exact zien hoeveel er van de drank gedronken is. Bij een drank die zo essentieel verbonden is aan de nationale trots van Schotland, zal een aangebroken fles altijd beschouwd worden als een halflege fles. Nooit als halfvol.

Niets warmt het hart van een Schot meer dan een ongeopende fles whisky in de voorraadkast. Wachtend op een moment waarbij de nationale drank soelaas kan bieden, troost in momenten van malheur of verdriet. Het nostalgische karakter van deze drank en de emoties die eraan verbonden zijn, maakt het een speciale drank.

Vandaag de dag is whisky niet enkel in Schotland populair. Wereldwijd komen er dagelijks honderden fervente whisky drinkers bij. Zij ontdekken de zalige smaken van het Schotse brouwsel dat nu overal verkrijgbaar is. Meer en meer connaisseurs bestuderen de verschillende types, smaken en streken.

Overigens zegt niemand dat je een kenner moet zijn om whisky te kunnen appreciëren. Een man kan prima zijn leven slijten zonder enige verdere kennis van het distilleerproces of de herkomst van datgeen hij drinkt. Keus is er namelijk volop, er zijn letterlijk honderden whisky’s met allemaal hun eigen karakter, geur, smaak, geschiedenis en herkomst. De zoektocht naar jouw favoriete whisky is er een die dikwijls jaren vergt. Geen vervelend proces voor hen die een whisky nu en dan kunnen waarderen.

Verrijk je whisky kennis

Wanneer het aankomt op het échte proeven van whisky, zal enige kennis van zaken een belangrijke bondgenoot zijn. Vrees echter niet! Dit is geen wetenschappelijke studie, maar een zeer vermakelijk en smakelijk avontuur. Wij zullen hier op deze blog dan ook wekelijks whisky gerelateerde kennis met je delen. Een duik in de geschiedenis tot aan whisky reviews van onze favoriete whisky’s uit verschillende streken.

Wij zien ontzettend uit naar jullie feedback en suggesties. Deel met ons wat jullie favoriete whisky is!

Algemeen / 0 likes / 1 reactie

Anderen bekeken ook

1 reactie op dit artikel

  1. chr. appels schreef:

    ik heb belangstelling voor de informaties zoals blogs aanbiedingen en nieuwtjes

Plaats een reactie

Wil je de beste whisky aanbiedingen in je inbox?