Meer dan 750 soorten whisky in het assortiment

Review: Glenfiddich #02 Project XX

26 oktober 2017 0 reacties
Review: Glenfiddich Project XX

Samengevat

Neus
21 / 25
Smaak
22 / 25
Finish
20 / 25
Balans
21 / 25
Pluspunten
  • Mooie balans en goede complexiteit
  • Wat ons betreft het beste experiment uit de hele serie
Minpunten
  • Redelijk korte finish
Eindoordeel
84

Het tweede experiment uit de Experimental Series van Glenfiddich is genaamd Project XX. Voor dit bijzondere project kwamen 20 internationale experts uit de whiskywereld bij elkaar. Samen zijn deze experts aan de slag gegaan om een unieke single malt expressie te creëren, bestaande uit verschillende finishes van onder andere port pipes, American Oak en bourbonvaten.

De neus bevat appel, wat gedroogd fruit (abrikozen) en licht-gebrande suiker afgemaakt met enkele lichte kruidige (vanille) tonen. Wat ook meteen opvalt aan deze whisky is dat de geur overeenkomsten heeft met whisky’s die gerijpt zijn in bourbon-vaten. Kenmerken die erg vergelijkbaar zijn met bijvoorbeeld een Balvenie single barrel.

In de mond een wat houtachtige smaak, accenten van gedroogd fruit, een beetje banaan en ook weer kruiden (kaneel). De finish is redelijk kort. Een whisky met een uitgekiende balans waarbij de kenmerken van een bourbon finish overheersen.

Zeker een geslaagd experiment voor een mooie prijs en gebotteld op een alcoholpercentage van 47%. Wat ons betreft is deze whisky het best geslaagde experiment (van de tot nu toe 3 uitgebrachte whisky’s) uit de Glenfiddich Experimental Series.

Whisky reviews / 11 likes / 0 reacties

Anderen bekeken ook

Plaats een reactie

Wil je de beste whisky aanbiedingen in je inbox?