Meer dan 750 soorten whisky in het assortiment

Review: Glendronach 21 Years Parliament

19 september 2017 1 reactie
Review: Glendronach 21 Years Parliament

Samengevat

Neus
23 / 25
Smaak
23 / 25
Finish
22 / 25
Balans
22 / 25
Pluspunten
  • Mooie complexiteit en dynamiek in de smaak
  • ‘Silky smooth’ in de mond, bijna een siroop
  • Sherry monster
Minpunten
  • Finish had wat langer gemogen voor een 21-jarige
  • Een stevige prijsklasse
Eindoordeel
90

Na de eerdere review van de Glendronach 12 Years Original is het nu de beurt aan de Glendronach 21 Years Parliament, de top sherry whisky uit de standaard range van Glendronach. Een combinatie van zowel PX als Oloroso sherry, gebotteld op 48%. De naam Parliament verwijst naar een vertegenwoordiging van roeken (kraaiensoort) die in de bomen vlakbij de distilleerderij leven.

In de neus komt duidelijk de PX sherry naar voren met daarin rozijnen, wat toffee en chocolade. Het hout is na 21 jaar ook terug te vinden, samen met enkele kruiden (vanille en kaneel). In de mond merk je dat dit een dram is die langer in de vaten heeft gezeten en vind je een complexe en stevige (bijna siroop) smaak van gedroogd fruit (rozijnen en vijgen), aangevuld met uiteenlopende kruidige tonen zoals gember en vanille. Ook vind je er wat donkere meer aardse tonen (leer en tabak) in terug.

De finish is middellang en in het begin kruidig maar eindigt wat zoeter met toffee en pure chocolade gevolgd door een vleugje honing op het einde. De finish is ook redelijk droog.

Aan deze whisky hangt een vrij stevig prijskaartje, maar toch maakt deze whisky alle verwachtingen waar. Mocht deze whisky boven je budget gaan, dan zijn ook de 12 Years Original en de 18 Years Allardice van Glendronach uitstekende opties.

Whisky reviews / 35 likes / 1 reactie

Anderen bekeken ook

1 reactie op dit artikel

  1. Robert schreef:

    Heerlijk sherry monster, met mooie aroma’s en smaken… koffie, chocolade, hout en overduidelijk rozijnen. Ik ben het er mee eens dat de afdronk wat (te) kort is. Maar voor de rest kan ik echt enorm genieten van deze whisky.

Plaats een reactie

Wil je de beste whisky aanbiedingen in je inbox?