Meer dan 750 soorten whisky in het assortiment

Review: Glendronach 12 Years Original

1 september 2017 0 reacties
Review: Glendronach 12 Years Original

Samengevat

Neus
19 / 25
Smaak
21 / 25
Finish
22 / 25
Balans
22 / 25
Pluspunten
  • Mooie middellange finish
  • Goede balans tussen zoetige sherry en kruidige tonen
  • Goede sherry-finished whisky voor zowel beginners als gevorderde whiskydrinkers
Minpunten
  • Neus is niet erg complex
Eindoordeel
84

Glendronach heeft een prachtig assortiment van single malt whisky’s, afkomstig uit de gerenommeerde Glendronach Distillery. Deze distilleerderij is gelegen in de grootste whiskyregio van Schotland, de Highlands. Voor deze review bekeken we de 12 Years Original, de bekende instap sherry whisky van Glendronach. Een combinatie van zowel PX als Oloroso sherry, gebotteld op 43%.

Een typische sherry neus met gedroogd fruit, wat honing en peper die wel wat eendimensionaal is. De neus komt terug in de smaak met gedroogd fruit en enkele kruiden (nootmuskaat en vanille). De smaak en de vooral zoetige finish maken veel goed, waarbij gezegd mag worden dat de middellange finish voor een 12-jarige zeker niet verkeerd is.

De balans tussen de zoetige sherry en de verschillende kruidige tonen maken dit een echte winnaar op het gebied van prijs-kwaliteit. Voor zij die meer spanning willen is er nog de 15, 18 en de 21-jarige whisky in de standaard range, waarbij gezegd moet worden dat de 15-jarige voorlopig even niet meer uitgegeven wordt door de distilleerderij.

Dat de Glendronach 12 Years Original echt waar voor je geld biedt blijkt ook wel uit het feit dat deze whisky onlangs nog een Gold Medal won op de San Francisco World Spirits Competition van 2017. Naar onze mening geheel terecht! We mogen concluderen dat dit voor zowel beginnende als gevorderde whiskydrinkers een uitstekende whisky is.

Whisky reviews / 18 likes / 0 reacties

Anderen bekeken ook

Plaats een reactie

Wil je de beste whisky aanbiedingen in je inbox?