Meer dan 750 soorten whisky in het assortiment

De 5 duurste whisky’s ter wereld

13 maart 2015 2 reacties
Macallan Lalique Cire Perdue

Flessen whisky zijn te krijgen in alle geuren, smaken en uit allerlei windstreken. Over de hele wereld wordt whisky gemaakt en gedronken. Een product als whisky kent een diversiteit die je vaker ziet bij producten die ontzettend veel mensen aanspreken. Je hebt hele goedkope whisky, maar natuurlijk ook ontzettend dure. Voor de mensen met een dure smaak én een voorliefde voor goede whisky is er dan ook genoeg te vinden op de markt. Hieronder bespreken we de 5 duurste whisky’s ter wereld!

1. De Macallan 1946

Deze fles whisky, die verkocht werd in een prachtige Lalique Cire Perdue karaf, wisselde op een veiling in 2010 van eigenaar voor het duizelingwekkende bedrag van $460.000! De opbrengt ervan is geschonken aan een goed doel. Deze whisky is bijzonder omdat deze met geturfde mout is vervaardigd. Dit door de absurde hoge prijzen voor kolen gedurende de Tweede Wereldoorlog. Volgens kenners is dit een van de beste Macallan’s ooit.

2. Glenfiddich Janet Sheed Roberts Reserve 1955

Glenfiddich had een vat Schotse whisky die reeds in opslag was sinds nieuwjaarsavond 1955. Toen Janet Sheed Roberts, de kleindochter van Glenfiddich oprichter William Grant, overleed op 110-jarige leeftijd, besloot de familie ter eren van haar 15 flessen whisky te vervaardigen uit dit veelbesproken vat. Vier van deze flessen bleven in de familie, de rest werd geveild. Een whisky kenner uit Atlanta kocht een van de flessen voor een fantastisch bedrag van $94.000.

3. Dalmore 62 Single Highland Malt Scotch Matheson

Dit is een blend van vier single malt whisky’s. Alle 4 vervaardigd op andere tijdstippen. Er werden slechts 12 flessen geproduceerd in 1942. Vervolgens kregen al deze flessen een bijzondere naam, passend bij de historie van de distilleerderij. De duurste van deze 4 was de Matheson, vernoemd naar Alexander Matheson, de eigenaar van het landgoed. Een anonieme koper kocht de fles in 2005 voor 58.000 dollar en opende deze met vijf van zijn beste vrienden. Een dure avond, we hopen maar dat het gezellig was.

4. Macallan 1926

Dit is de oudste uit de speciale collectie van Macallan. Gedistilleerd in 1926 en gebotteld in 1986. Er werden slechts 40 flessen geproduceerd. Tijdens de productie werd er geen water toegevoegd aan deze whisky. De kleur van de whisky is hetzelfde als het oude vat waarin deze rijpte. De Zuid-Koreaanse zakenman die deze fles kocht heeft naar verluidt zeer genoten van deze aankoop. Dat is ook maar goed, hij betaalde immers 54.000 dollar voor deze fles.

5. Glenfiddich 1937

Uit de bijzondere verzameling aan Glenfiddich whisky’s, is dit een van de meest bijzondere. In 2006 werd deze fles voor $20.000 verkocht in New York. De whisky, die een kleur heeft die lijkt op walnoot, werd geveild op een benefietbijeenkomst. De fles werd gedistilleerd in 1937 in Schotland. Hij werd echter pas gebotteld in 2001. Van deze whisky werden slechts 61 flessen gemaakt.

Wat is de duurste whisky die jij ooit hebt gekocht?

Anderen bekeken ook

2 reacties op dit artikel

  1. John Dijkstra schreef:

    De duurste whisky die ik gekocht heb is Chivas Regal 18 jaar oud
    de prijs was 72 Euro

  2. jim schreef:

    de duurste tot nu toe is de boogieman, 109,95

Plaats een reactie

Wil je de beste whisky aanbiedingen in je inbox?