Meer dan 750 soorten whisky in het assortiment

Review: Craigellachie 31 Years

16 februari 2018 0 reacties
Review: Craigellachie 31 Years

Samengevat

Neus
22 / 25
Smaak
23 / 25
Finish
23 / 25
Balans
23 / 25
Pluspunten
  • Super complex en geweldig in de mond
  • Prachtige warme finish met een lange nasmaak
  • Met een klein beetje water heerlijk zoet en iets minder scherp
Minpunten
  • Hier is weinig op aan te merken behalve dat de neus nog iets opener had mogen zijn
Eindoordeel
91
Craigellachie 31 Years

Craigellachie 31 Years

Eerder deze week schreven we al een review van de Craigellachie 23 Years, een mooie uitgebalanceerde en complexe single malt whisky. Dit keer is de beurt aan de 31 jaar oude Craigellachie. Een zeer bijzondere whisky, die werd uitgeroepen tot ‘world’s best single malt’ tijdens de World Whiskies Awards van 2017.

Ook de 31 jaar oude Craigellachie, die gebotteld is op maar liefst 52,2%, is mooi goudkleurig. De neus is wat subtieler dan die van de 23-jarige en heeft iets wax-achtigs. Als je hem wat meer tijd geeft dan opent de neus en verdwijnt de wax naar de achtergrond. In het begin merk je zoet exotisch fruit (mango, abrikoos, perzik en wat banaan), daarna noten in honing, en dan komt er iets kruidigs (zoute caramel) naar voren. Ook proef je de vanille van de eiken vaten, aangevuld met een vleugje citrus.

In de mond wat krachtiger dan de 23-jarige en heerlijk zoet met een warm en kruidige, licht bittere nasmaak. Hij eindigt niet zo droog als de 23-jarige maar blijft heerlijk lang hangen. Met een klein scheutje water erbij komt hij nog beter in balans en gaat het scherpe randje er iets vanaf.

Wauw! Wat een mondgevoel en wat een complexiteit. Dit is een bijzondere whisky uit een uitzonderlijke prijsklasse. Zeker niet een fles die je wekelijks proeft maar dan kun je wel zeggen dat je de beste single malt whisky van 2017 hebt mogen proeven!

Anderen bekeken ook

Plaats een reactie

Wil je de beste whisky aanbiedingen in je inbox?