Meer dan 450 soorten whisky in het assortiment

De 6 bekendste whiskydrinkers van vandaag

4 oktober 2016 4 reacties
Bekendste whiskydrinkers van vandaag

We bekeken in het verleden al eens de beroemdste whiskydrinkers ooit. Een lijstje waarin wereldberoemde mensen als Winston Churchill en ‘Ol’ Blue Eyes’ – Frank Sinatra naar voren kwamen. Vandaag bekijken we enkele hedendaagse sterren die onze voorliefde voor whisky delen. Wij zouden vooral met nummer 6 uit ons lijstje graag wat gaan drinken.

1. Hillary Clinton / presidentieel borrelen

Iedereen heeft op dit moment wel een mening over de eega van voormalig president Bill Clinton. Mevrouw is hard aan de weg aan het timmeren en lijkt een goede kans te maken op een van ’s werelds meest begeerde baantjes: het presidentschap van de Verenigde Staten van Amerika. Een iets minder bekend weetje is haar voorliefde voor whisky.

Nu wordt Clinton regelmatig verweten wat star over te komen op het Amerikaanse publiek, wellicht kan het drinken van een goed glas whisky voor een presidentieel debat haar zenuwen dan ook wat tot bedaren brengen. Clinton werd naar verluidt al herhaaldelijk gespot met een glas Crown Royal (Canadese whisky) in haar handen. Tevens bezocht zij al eens de Maker’s Mark distilleerderij waar zij haar eigen fles in de bekende rode was mocht dopen. Je kunt vinden van haar wat je wil, maar ze heeft in ieder geval een goede smaak als het op sterke drank aankomt.

2. Prins Harry van Wales / royaal genieten

Prins, womanizer, feestbeest maar ook whiskydrinker. Nu is het natuurlijk ook niet zo vreemd dat de jonge prins een whiskydrinker is. Hij slaat, naar verluidt, niet veel feestjes over en, in tegenstelling tot zijn wat beheerstere broer, kroonprins, William. Whisky is natuurlijk al een ontzettend stijlvol drankje wanneer je geen prins bent, maar als Britse jet-setter zijnde mag zo’n goed gevuld whiskyglas eigenlijk niet ontbreken. Blijkbaar worden op zijn drankfeestjes echter voornamelijk shotjes whisky genuttigd. Telt ook. Overigens drinkt de prins van Wales het liefst Glenfiddich.

3. David Beckham

Een van de bekendste mensen uit onze lijst. David Beckham, Engelsman in hart en nieren, drinkt graag een glas whisky op zijn tijd. De altijd piekfijn getrimde voormalig voetballer is sinds zijn samenwerking met het graan-whiskymerk Haig Club veelvuldig te zien met een tumbler in zijn hand. Het merk wist de beroemde Engelsman te strikken in de hoop haar whisky te koppelen aan de elegante uitstraling van de ex-voetballer.

4. Lady Gaga

De excentrieke zangeres van bekende nummers als ‘Poker face’ staat al een tijdje bekend als enthousiast whiskydrinker. Zo gaf ze eens te kennen in een interview met het blad 60 Minutes: “Ik wil mezelf zeker niet voordoen als een perfect persoon, dat ben ik namelijk niet. Wanneer ik mijn muziek schrijf drink ik heel veel whisky en rook ik wiet.” Dat zijn de teksten! Lady Gaga, of Stefani Joanne Angelina Germanotta, zoals de zangers echt heet, drinkt het liefst Jameson’s Irish whiskey.

5. Michael Jordan

Michael Jordan, de boomlange basketballer kent vele namen: ‘His Airness’, ‘Black Cat’, ‘MJ’, of wellicht wel de bekendste – ‘Air Jordan’, was een van de grootste basketballers die de wereld ooit heeft gezien. Vandaag de dag is hij voornamelijk bezig met nog meer geld verdienen middels zijn eigen sportclub en allerhande lucratieve zakendeals. Deze sympathieke kerel bestelt blijkbaar doorgaans een Glenlivet 12 Single Malt. Een goede keus waar wij ons helemaal in kunnen vinden.

6. The best for last – Mila Kunis

Deze prachtvrouw verhuisde op 7-jarige leeftijd van Oekraïne naar Los Angeles in de Verenigde Staten. En daar heeft ze ons een plezier mee gedaan. Kunis verscheen al vele malen op het witte doek en heeft een succesvolle acteer-carrière opgebouwd. Enige minpuntje is het feit dat zij sinds enkele jaren getrouwd is met collega-acteur Ashton Kutcher.

Dit jaar werd zij door Jim Beam gevraagd als ambassadrice. Het leek het management een goed idee haar gezicht te gebruiken voor het nu al zeer populaire merk. Wij kunnen het daar alleen maar helemaal mee eens zijn. Overigens is zij nog geen erg ervaren whiskydrinker. “Ik wilde een drankje waaraan ik kon nippen, dus ik begon bourbon te drinken. Wodka is niet helemaal mijn ding, bourbon geeft je een lekker warm gevoel als je het achterover tikt.” Kunis verscheen al in enkele reclames van het merk, een hiervan wilden we je niet onthouden. Krijg je ook vast een lekker warm gevoel van.

Algemeen / 64 likes / 4 reacties

Anderen bekeken ook

4 reacties op dit artikel

 1. Smeets schreef:

  “We zouden vooral met nummer 6 uit ons lijstje graag wat gaan drinken”.

  Wat een domme, duidelijk seksistische uitspraak. En verder: voor wie is het nou eigenlijk écht interessant wat allerlei beroemdheden drinken? Het is gewoon non-nieuws, volslagen oninteressant. Whiskywise onwaardige RTL-5 nonsens.

  1. Raymond schreef:

   Maar je hebt het wel gelezen

   1. Franky Smeets schreef:

    Volmondig eens met de schrijver, trouwens. Al is die Hillary ook niet mis!

 2. Yasmina Perea schreef:

  Pues a mi me gusta!

Plaats een reactie

Wil je de beste whisky aanbiedingen in je inbox?