Meer dan 750 soorten whisky in het assortiment

Beroemde whisky liefhebbers

24 maart 2015 0 reacties
Beroemde whisky liefhebbers

Wanneer je dit leest drink je zelf ook vast wel eens van tijd tot tijd een heerlijk glas whisky. De drank, bezongen in menig liedje, beschreven in menig gedicht en gedronken in menig film, heeft altijd een grote aantrekkingskracht gehad op mensen uit alle lagen van de maatschappij. Groot of klein, blank of gekleurd, we houden er allemaal van! Zo ook de grote sterren die wij enkel kennen uit films of YouTube filmpjes. We zetten hieronder enkele wereldberoemde whisky drinkers op een rij.

Jack Daniels Sinatra Select

Ol’ Blue Eyes was verzot op Jack Daniels. De zoetgevooisde klanken van deze wereldberoemde zanger zouden zelfs beïnvloed zijn door deze whisky van Amerikaanse makelij. Sinatra was zelfs zo dol op whisky, dat hij begraven is met een fles Jack Daniels van het type Old No. 7. In 2014 heeft Jack Daniels dan ook ter eren van Frank ‘I did it my way’ Sinatra een speciale uitgave whisky uitgebracht met de naam Sinatra Select. De meest bekende whisky quote van Frank Sinatra was: “Alcohol may be man’s worst enemy, but the Bible says love your enemy”.

Ook jongere muzikanten laten zich vaak lovend uit over hun favoriete sterke drank. Zangeres Lady Gaga deelde haar liefde voor de drank toen het Amerikaanse programma 60 Minutes haar vroeg haar creatieve proces te beschrijven: “Ik ga het hier niet lopen verbloemen. Ik ga je niet vertellen dat ik een geheelonthouder ben, alleen omdat jij toevallig van 60 Minutes bent. Ik blow en ik drink altijd heel veel whisky wanneer ik liedjes schrijf.”

Ook muzikanten als KT Tunstall, Keith Richards en Jon Bon Jovi drinken graag een glas op zijn tijd.

Whisky bij het ontbijt

Natuurlijk houden niet alleen grote filmsterren of muzikanten van whisky. Ook politici nemen graag een glas whisky op zijn tijd. Winston Churchill, misschien wel ’s werelds bekendste politicus ooit, dronk het goedje ook. Hij dronk het soms zelfs bij het ontbijt! Naar eigen zeggen begon hij het te drinken in Zuid-Afrika: “Het water was niet geschikt om te drinken. Om het enigszins weg te krijgen voegden we whisky toe. Met aardig wat doorzettingsvermogen heb ik het leren waarderen.”

Voor de jongere lezers zal de naam Errol Flynn wellicht geen belletje doen rinkelen. Errol Flynn was een filmster die in menig blockbuster de hoofdrol vertolkte. Hij deed dit toen de filmindustrie nog in haar kinderschoenen stond. Blijkbaar deed hij dit ook vaker onder het genot van een goede fles whisky. Zo deelde hij eens met een verslaggever: “Ik heb mijn whisky het liefst oud en mijn vrouwen jong.”

Ook Humprey Bogart, de bekende acteur van films als African Queen en Casablanca dronk regelmatig een goed glas. Volgens ingewijden waren zijn laatste woorden zelfs: “Ik had nooit over moeten stappen van whisky naar martini.” Toen tijdens de opnames voor de film African Queen haast de gehele filmcrew dysenterie had, behalve Bogart en zijn vriend, vertelde hij dat dit kwam door de whisky die hij dronk. “Die vliegen vielen al dood als ze ook maar in de buurt kwamen van mij of mijn maat.”

Er zijn natuurlijk nog veel meer beroemdheden die genieten van dit levenselixer. Het zijn wat dat betreft net mensen!

Algemeen / 0 likes / 0 reacties

Anderen bekeken ook

Plaats een reactie

Wil je de beste whisky aanbiedingen in je inbox?