Meer dan 750 soorten whisky in het assortiment

Review: Tormore 16 Years

22 december 2017 0 reacties
Review: Tormore 16 Years

Samengevat

Neus
21 / 25
Smaak
21 / 25
Finish
22 / 25
Balans
19 / 25
Pluspunten
  • Mooie complexiteit met dynamiek (tussen zoet, zout en kruidig)
  • Middellange finish met een vleugje anijs
  • Geen standaard dram en daardoor leuk als afwisseling
Minpunten
  • Balans is iets minder doordat de alcohol iets te veel overheerst (beetje water erbij lost dit grotendeels op)
Eindoordeel
83

Tormore is voor sommigen wellicht een wat minder bekende naam. De Tormore Distillery, gebouwd in 1958, is gelegen in het hart van Speyside en nabij de Spey rivier. De Tormore 16 Years wordt in beperkte hoeveelheden geproduceerd. Deze non-chill filtered single malt whisky is gefinisht op zorgvuldig geselecteerde American Oak vaten en gebotteld op 48%.

De neus is in eerste instantie kruidig (peper en vanille) en fruitig (granny smith appels met wat citrustonen). Het profiel van deze dram is niet dat van een typische Speyside whisky en laat wat meer donkere tonen doorschemeren die bijna neigen naar heel lichte rook. De smaak bevat duidelijk gedroogd fruit met enkele pure chocolade- en karameltonen. De finish laat malt zien gevolgd door een lichte drop (anijs) nasmaak met wat citrus en eindigt licht en aangenaam droog.

Al met al een zeer interessante whisky, het fruitige combineert naar onze mening bijzonder goed met de donkere, meer rijke tonen. Een mooie release van Tormore, die de distilleerderij echt op de kaart moet zetten. Mocht je dit Schotse whiskymerk uit Speyside nog niet kennen, dan is deze 16 jarige whisky een hele mooie kennismaking.

Anderen bekeken ook

Plaats een reactie

Wil je de beste whisky aanbiedingen in je inbox?