Meer dan 750 soorten whisky in het assortiment

Review: Glengoyne 18 Years

28 februari 2018 0 reacties
Review: Glengoyne 18 Years

Samengevat

Neus
23 / 25
Smaak
20 / 25
Finish
20 / 25
Balans
21 / 25
Pluspunten
  • Goed betaalbare 18-jarige whisky
  • Mooie neus
  • Lange afdronk
Minpunten
  • De smaak is wat eentonig en blijft wat achter op de neus
  • Mist de echte complexiteit van een wat oudere whisky
Eindoordeel
84

Glengoyne, gestart in 1833, 100% Schots en 100% familie-bedrijf. Dat is hun statement, waarvoor ze nu nog steeds staan. Unpeated barley, gedroogd in de vrije lucht, waarbij traditioneel vakmanschap voorop staat. Langzame distillatie en rijping in zorgvuldig gekozen sherryvaten, dat is hun manier van werken.

De range van Glengoyne bevat een aantal mooie whisky’s van 10 jaar oud tot 25 jaar oud, maar ook een aantal ‘special bottlings’. De Glengoyne 18 Years werd eind 2012 voor het eerst uitgebracht ter vervanging van de Glengoyne 17 Years.

De kleur is donkergoud en laat duidelijk blijken een tijd in verschillende eiken sherryvaten doorgebracht te hebben. De neus is krachtig en heeft wat weg van appeltaart met wat kruiden (kaneel, vanille) en bruine suiker. In de mond romig en zoet (gedroogd fruit, caramel). De mond is misschien wel wat eentonig en blijft hierdoor wat achter op de ronduit prachtige neus. De nasmaak is licht droog, warm en kruidig. De afdronk is lang en laat ook wat tonen van espresso doorschemeren.

Voor een 18-jarige whisky gebotteld op 43% zeker niet verkeerd en daarbij aantrekkelijk geprijsd. Wil je echt een topper dan staat hun 25-jarige whisky extreem goed aangeschreven. Alleen al de kleur van deze fles (zonder toevoegingen) is prachtig donker, echter hebben we het dan wel over een compleet andere prijsklasse.

Whisky reviews / 88 likes / 0 reacties

Anderen bekeken ook

Plaats een reactie

Wil je de beste whisky aanbiedingen in je inbox?