Meer dan 750 soorten whisky in het assortiment

Review: Glenfiddich #03 Winter Storm

27 oktober 2017 0 reacties
Review: Glenfiddich Winter Storm

Samengevat

Neus
19 / 25
Smaak
22 / 25
Finish
20 / 25
Balans
20 / 25
Pluspunten
  • Mooi experiment wat een aparte whisky heeft opgeleverd
  • Mooi mondgevoel en smaak
Minpunten
  • Te weinig complexiteit voor z’n leeftijd
  • Pittig prijskaartje
Eindoordeel
81

Het meest recent uitgebrachte experiment in de Glenfiddich Experimental Series is de Winter Storm. Deze whisky werd begin deze maand gelanceerd. De Winter Storm werd ontwikkeld in samenwerking met een Canadese maker van zoete ijswijn, nabij Niagara.

De neus is zoet met tonen van abrikoos, hout en kruiden (peper). De neus is redelijk zacht en bevat ook enkele aardse tonen in de achtergrond die extra complexiteit geven. In de mond krijg je direct een aparte beleving van de olieachtige (bijna troebele) whisky en kun je veel zoete tonen van onder andere perzik en abrikoos herkennen. Tevens doet de smaak veel denken aan lychee. In de smaak is de dram wel wat eentonig en mist de complexiteit van een 21 jarige whisky. De finish is redelijk kort.

Zeker geen standaard dram, met enkele mooie geuren en smaken. Echter mist deze whisky wel de diepgang die je verwacht van een 21 jarige whisky met deze prijsklasse. Al met al een mooi experiment met een onverwachte whisky als resultaat.

Mocht je interesse gewekt zijn en wil je er graag een fles van kopen? Dan zul je goed rond moeten kijken. De oplage is namelijk beperkt. In Nederland zijn er 190 flessen beschikbaar, tegen een prijs van 199 euro.

Anderen bekeken ook

Plaats een reactie

Wil je de beste whisky aanbiedingen in je inbox?