Meer dan 450 soorten whisky in het assortiment

Review: Bunnahabhain 12 Years

20 oktober 2017 0 reacties
Review: Bunnahabhain 12 Years

Samengevat

Neus
20 / 25
Smaak
21 / 25
Finish
21 / 25
Balans
21 / 25
Pluspunten
  • Een speciale Islay dram (zonder echte rooksmaak)
  • Fris en fruitig
  • Voldoende complex voor een 12 jarige instapper
Minpunten
  • Neus had wat overtuigender mogen zijn
Eindoordeel
83

Bunnahabhain is als distilleerderij op Islay een beetje een buitenbeentje. Zij produceren namelijk whisky’s die de maritieme eigenschappen dragen van Islay, echter zonder de bekende peat (rooksmaak) waar Islay normaal ook voor staat. Dit komt omdat de distilleerderij ervoor kiest om tijdens het productieproces de mout met warme lucht te drogen, en niet met turf. Het is daarom een van de mildere whisky’s van het bekende eiland aan de westkust van Schotland.

Deze 12 jaar oude whisky, gelanceerd in de zomer van 2010, is tevens non-chill filtered en bevat geen toegevoegde kleurstoffen. De whisky wordt gebotteld op 46.3% in de zeer herkenbaar vormgegeven donker gekleurde fles.

De Bunnahabhain 12 Years is de instapper in hun core range en is direct een erg mooie. De neus is fris en fruitig met appels en peer, maar heeft ook enkele meer aardse (walnoot en wat leer) tonen. In de mond komt het maritieme karakter naar voren samen met enkele zoete sherry tonen. In de finish wordt de dram wat kruidiger en eindigt hij wat droog.

Al met al een whisky die voor iedere whiskyliefhebber absoluut het proberen waard is. Omdat deze whisky afwijkt van de traditionele Islay whisky’s en dus een stukje toegankelijker is, kunnen we deze whisky zeker aanraden voor beginnende whiskydrinkers. Maar ook voor de meer gevorderde whiskydrinker is dit nog een mooie complexe whisky.

Whisky reviews / 19 likes / 0 reacties

Anderen bekeken ook

Plaats een reactie

Wil je de beste whisky aanbiedingen in je inbox?