Meer dan 500 soorten whisky in het assortiment

Review: Bunnahabhain 18 Years

17 november 2017 0 reacties
Review: Bunnahabhain 18 Years

Samengevat

Neus
22 / 25
Smaak
21 / 25
Finish
21 / 25
Balans
22 / 25
Pluspunten
  • Speciale Islay whisky (zonder de bekende Islay peat)
  • Hoge complexiteit, een dram waar je je neus in blijft steken
  • Prachtige balans door de zoetige en kruidige sherry tonen gecombineerd met enkele maritieme tonen
Minpunten
  • Een aparte/speciale whisky maar wel een stevige prijs ten opzichte van de 12 jarige
Eindoordeel
86

Zoals we in onze Bunnahabhain 12 Years review al beschreven, onderscheidt deze Islay distilleerderij zich door geen gebruik te maken van turf bij het produceren van hun whisky’s uit de core range. Vandaag kijken we naar een iets oudere whisky uit de stal van deze distilleerderij, namelijk de Bunnahabhain 18 Years. Ook bij deze whisky ontbreekt de voor Islay typische rooksmaak.

De 18 jarige is de tweede whisky uit hun core range en verraadt met z’n donkere kleur direct het complexe aardse karakter. Was de 12 jarige nog fris en fruitig, deze dram is veel donkerder in de neus met rozijnen, pure chocolade en daarnaast wat meer aardse tonen (zand, leer en wat tabak). In de mond volgt een zoete sherry smaak met kruiden in de finish. In de nasmaak houden de maritieme tonen aan, wat dit een bijzondere Islay dram maakt.

Wellicht zul je je afvragen of de zes jaar langere rijpingstijd het prijsverschil ten opzichte van de 12 jarige waard is? Wat ons betreft wel, maar dat is natuurlijk persoonlijk. Hoewel de smaken deels soortgelijk zijn, is de 18 jarige toch een stukje verfijnder en complexer. In ieder geval is de Bunnahabhain 18 Years is in zijn prijsklasse absoluut een topper.

Anderen bekeken ook

Plaats een reactie

Wil je de beste whisky aanbiedingen in je inbox?