Meer dan 750 soorten whisky in het assortiment

De Hot Toddy, Brits wondermiddel tegen verkoudheid

28 maart 2018 1 reactie
Hot Toddy recept

Ondanks het begin van de lente, is het je vast niet ontgaan dat de griep weer volop heerst in Europa. Snot en hoestbuien alom, velen blijven thuis van het werk om uit te zieken. Allemaal onder de wol, vitaminepreparaten bij de hand, man- of vrouwlief ingeschakeld als medische hulpdienst. Vooral mannen staan erom bekend erg te lijden bij griep of een doorsnee verkoudheid.

In Groot-Brittannië is dit natuurlijk niet anders. Althans, op een saillant verschil na. de Engelsen kennen massaal een ‘wondermiddel’ dat wij jullie niet wilden onthouden. De ‘Hot Toddy’. En je raadt het al, daar komt weer whisky bij kijken.

Wat is een ‘Hot Toddy’?

De Hot Toddy staat in Schotland ook wel bekend als, gewoon, hot whisky. Het is een mix van whisky, honingwater, kruiden en specerijen. Het mengsel wordt al eeuwenlang gedronken door zij die lijden aan griep of verkoudheid.

De Britten drinken het doorgaans net voor het slapen gaan, voornamelijk in de koude regenachtige maanden. Kenners omschrijven de zogenaamde heilzame werking van de ingrediënten als volgt: vitamines en kruiden voor de gezondheid, de honing om de pijn te verzachten, de whisky om de pijn te verdoven.

De naam ‘Hot Toddy’ komt overigens van de drank ‘Toddy’ uit India. Deze drank wordt gemaakt door het sap van palmbomen te fermenteren. Het moderne gebruik van deze naam stamt al uit 1786 en de Hot Toddy is te vergelijken met de soortgelijke drank op rumbasis, genaamd ‘Grog’.

Werkt dat nou echt, whisky tegen de griep?

Critici zeggen dat de Hot Toddy slechts een excuus is om de fles whisky er weer bij te pakken. Daar zit wat in, maar toch heeft de vitamine C in het mengsel natuurlijk een goed effect op je genezingsproces. Daarbij kan alcohol, in beperkte mate, helpen bij het in slaap vallen. Rust is natuurlijk essentieel om snel beter te worden. Het verdovende effect is daarbij mooi meegenomen.

Overigens kun je ook prima variëren met de ingrediënten. Je kunt de Hot Toddy precies zo maken als jij wilt. Overigens is er nooit echt onderzoek gedaan naar de mate waarin dit middel precies werkt, maar wanneer het gedoseerd en met verstand ingezet wordt, blijven de bijverschijnselen vast beperkt. Het zou in ieder geval beter voor je moeten zijn dan een normaal glas whisky.

Ingrediënten van de Hot Toddy

1. 150 ml hete thee
2. 50 ml whisky
3. 15 ml citroensap of een schijfje
4. Een theelepel honing
5. Kaneel (optioneel)

Bekijk het volgende filmpje eens voor meer informatie!

Wij hebben het zelf ook wel eens geprobeerd. Met wisselend succes. Maar enige verlichting weet de Hot Toddy wel te bieden. Wij zijn zeer benieuwd of jij ook ervaring hebt met deze remedie? Laat het ons weten!

Algemeen / 0 likes / 1 reactie

Anderen bekeken ook

1 reactie op dit artikel

  1. Lia schreef:

    Wij maken hem met: warme whisky, bruine suiker, schijf citroen met daarin kruidnagels gestoken. Dan een scheut heet water erbij. Heerlijk.

Plaats een reactie

Wil je de beste whisky aanbiedingen in je inbox?