Meer dan 750 soorten whisky in het assortiment

Game of Thrones whisky collectie

21 mei 2019 0 reacties
Game of Thrones whisky collectie

Ter ere van het achtste en laatste seizoen van Game of Thrones, lanceren Diageo en HBO een limited edition collectie van single malt whisky’s geïnspireerd op deze immens populaire tv-serie. Elke uitgave is gebaseerd op een van de iconische ‘Houses’ van Westeros, en nog een op The Night’s Watch. Een must-have voor liefhebbers van Game of Thrones én whisky!

Game of Thrones, de tv-serie

Het zal bijna niemand ontgaan zijn, Game of Thrones is één van de meest populaire tv-series van dit moment. Het verhaal is gebaseerd op de boekenreeks van George R.R. Martin. De serie speelt zich af in een mythische wereld waar verschillende adelijke families strijden om de macht over het continent Westeros, waar Robert Baratheon koning is.

De serie sleepte een record aantal Emmy Awards in de wacht, waarmee het de meest bekroonde tv-serie in de geschiedenis is. Die populariteit zorgt ervoor dat er nu ook een heuse Game of Thrones whisky collectie op de markt is gekomen!

Unieke Game of Thrones collectie voor verzamelaars

Uiteraard is deze collectie zeer interessant voor verzamelaars. De flessen hebben elk een uniek label en een speciale geschenkverpakking, die verwijzen naar de verschillende ‘Houses’ uit de serie. Wat ons betreft een hele slimme zet van Diageo om mee te liften op het succes van de populaire serie.

Of deze collectie ook flink meer waard gaat worden, en dus geschikt is als beleggingsobject, is nog afwachten. Waarschijnlijk is daarvoor de oplage te groot. Op dit moment zijn de whisky’s verkrijgbaar voor prijzen variërend van €40 tot €135.

Overigens hoef je natuurlijk niet perse een verzamelaar of groot fan van de serie te zijn om deze whisky’s aan te schaffen. Het zijn stuk voor stuk uitstekende single malt whisky’s, zeker de moeite waard om eens te proberen dus. De tv-serie is inmiddels afgelopen, maar van de whisky’s kunnen we gelukkig nog volop genieten.

De 9 whisky’s uit de Game of Thrones collectie

In totaal selecteerde Diageo 9 Schotse distilleerderijen om een unieke whisky te produceren. Het verhaal achter iedere whisky kent overeenkomsten met het betreffende ‘House’ uit de serie. Zo wordt Talisker bijvoorbeeld gekoppeld aan House Greyjoy, omdat deze whisky wordt gedistilleerd op het eiland Skye, een van de meest afgelegen en ruige gebieden van Schotland.

Een ander voorbeeld is de Royal Lochnagar, die gekoppeld is aan House Baratheon. Beide hebben een koninklijke achtergrond. De distilleerderij kreeg namelijk een koninklijke onderscheiding nadat koningin Victoria en prins Albert in 1848 een bezoekje hadden gebracht, terwijl Robert Baratheon in de serie regeert over de ‘Zeven Koninkrijken’.

De volgende whisky’s zijn onderdeel van de Game of Thrones collectie:

  • Cardhu Gold Reserve – House Targaryen
  • Clynelish Reserve – House Tyrell
  • Royal Lochnagar 12 Years – House Baratheon
  • Singleton of Glendullan Select – House Tully
  • Talisker Select Reserve – House Greyjoy
  • Lagavulin 9 Years – House Lannister
  • Dalwhinnie Winter’s Frost – House Stark
  • Oban Little Bay Reserve – The Night’s Watch
  • Mortlach 15 Years – Six Kingdoms
Achtergrond / 0 likes / 0 reacties

Anderen bekeken ook

Plaats een reactie

Wil je de beste whisky aanbiedingen in je inbox?