Meer dan 750 soorten whisky in het assortiment

De 10 ultieme liedjes over whisky – deel 1

19 juni 2015 1 reactie
Ultieme whisky muziek

Whisky is natuurlijk ontzettend cool. Wij zijn absoluut niet de enigen die dat denken. Er zijn maar weinig dranken die zo bezongen worden als uisge beatha. En tussen die hele rits aan nummers zitten een heel aantal pareltjes. Verwacht stevige rocknummers en zwaarmoedige blues. Hierbij de nummers 10 t/m 6 die het beste geluisterd kunnen worden met een whisky in de hand. Deel jouw suggestie voor de beste 5 whisky songs met ons en wie weet nemen we hem op in de uiteindelijke top 5.

#10: The Who – Whiskey Man

“Doctor says he is just a figment of my twisted mind, Whiskey Man”, zong Roger Daltrey, de leadzanger van ‘The Who’ in 1966. Het nummer werd geschreven door de bassist John Entwistle. De Engelse rockband, die overigens verkozen is tot de #8 beste hardrockacts aller tijden door VH1, is nog altijd actief. Het nummer gaat over iemand die schijnbaar zijn verstand verliest en iedere keer als hij drinkt, gesprekken heeft met een denkbeeldige man: Whiskey Man. Een lekker nummertje om deze lijst mee te beginnen. “Whiskey Man’s my friend, he’s with me nearly all the time. He always joins me when I drink, and we get on just fine.”

#9: Lynyrd Skynyrd – Whiskey Rock-A-Roller

Lynyrd Skynyrd, de legendarische rockers uit het zuiden van de Verenigde Staten stonden niet bepaald bekend als geheelonthouders. Uit dit liedje blijkt hun voorliefde voor whisky. “Well I’m a whiskey rock-a-roller, that’s what I am. Women, whiskey and miles of travelin’, is all I understand.” De tekst verteld over een muzikant die onderweg is naar een optreden in Memphis. Er is niets in het leven hem zo lief als whisky en vrouwen. Een ander bekend nummer van Lynyrd Skynyrd is het legendarische ‘Sweet Home Alabama’ uit 1974. Whiskey Rock-A-Roller is van een jaar later.

#8: ZZ-Top – Whiskey’n Mama

De oer-rockers ZZ-Top staan bekend om hun stoere baarden en stoere gitaarmuziek. Een van hun nummers beschrijft hun voorliefde voor vrouwen en whisky, twee onderwerpen die blijkbaar vaker hand in hand gaan. “Whiskey’n mama, you standin’ there with your curly hair just to have you do me good. I know you could if you only would.” Waar het liedje over gaat is ons niet helemaal duidelijk, maar de hoofdpersoon zal vast een interessante whiskyavond gehad hebben, maar dan met de verkeerde vrouw waarschijnlijk. Het liedje werd uitgebracht in 1972 en stond op het album ‘Rio Grande Mud’.

#7: Kid Rock – All Summer Long

Een van de nieuwere nummers op deze lijst. Deze succesvolle party-rockplaat deed het erg goed in de hitlijsten. Kid Rock, geboren in 1971 is bekend van zijn nummer ‘Cowboy’ en zijn samenwerkingen met andere bekende Amerikaanse artiesten (en wellicht nog wel het meest van zijn 5 maanden-durende huwelijk met Pamela Anderson). Wanneer je de tekst “Sipping whiskey out the bottle, not thinkin ‘bout tomorrow, singing sweet home Alabama all summer long” hoort verlang je toch eigenlijk alleen maar naar lekker in de zon bij het water zitten met een BBQ, wat vrienden en een goede fles whisky? Wij wel!

#6: Eric Church – Jack Daniels

Een erg tof nummer, al zeggen we het zelf. Stoere country-zanger Eric Church bezingt hier zijn verloren strijd met Jack Daniels. “But he don’t fight fair like daddy taught me to, her memory turned my head and then he snuck up from behind. Yeah, Jack Daniels kicked my ass again last night.” Er zijn mindere tegenstanders dachten wij zo. Het is dan ook geen schande dat Eric deze strijd niet kon winnen van misschien wel de bekendste Tennessee whiskey.

Volgende keer gaan we verder met de nummer 5 t/m 1! Stuur ons jullie suggesties voor de top 5 in de reacties hieronder. Wij zijn erg benieuwd wat jullie de beste whiskyplaat vinden.

Algemeen / 0 likes / 1 reactie

Anderen bekeken ook

1 reactie op dit artikel

  1. Peter Ottervanger schreef:

    The Jack Daniel song van Eric Church

Plaats een reactie

Wil je de beste whisky aanbiedingen in je inbox?