Meer dan 750 soorten whisky in het assortiment

Whisky in films en tv-series

27 maart 2015 5 reacties
Whisky in films en tv-series

Whisky is een product dat volledig opgenomen is in alle culturen, sociale klassen, leeftijden (vanaf 21 uiteraard) en door rijk en arm. Het is dan ook niet vreemd dat er regelmatig whisky’s opduiken in films en tv-series. Whisky geeft regelmatig acte de présence in Amerikaanse blockbuster, maar ook in de wat kleinere films uit andere landen. Wie dronk het en in welke film of serie? Of wat wisten ze er over te vertellen? Wij duiken in de filmgeschiedenis van de whisky.

Zelfs apen drinken Johnnie Walker

Wanneer je een aap Johnnie Walker wilt zien drinken, zou je eens naar Dawn of the Planet of the Apes moeten kijken. Hij lijkt er overigens niet erg van te genieten. Naast deze film zijn er nog menig andere films waar whisky een rol in speelt.

Een bekend voorbeeld is Inglourious Basterds, een film over een groep Joodse nazi-jagers die al moordend door Europa trekken. Archie Hicox, een luitenant gespeeld door de bekende acteur Michael Fassbender, maakt deel uit van deze groep. In een belangrijke scene in de film wenst hij nog snel zijn whisky te drinken voor de hel losbreekt. Zijn beredenering? “There’s a special rung in hell reserved for people who waste good Scotch. Seeing as how I may be rapping on the door momentarily.”

Een ander voorbeeld is de film The Interview. De uitermate veelbesproken film waarin acteurs James Franco en Seth Rogen op reis gaan naar het mysterieuze Noord-Korea en in aanraking komen met de dictator van het land. In een romantische scene, waarin het personage van Rogen een Koreaanse elite bodyguard het hof maakt, drinken zij samen Chivas Regal 12 Years.

Whisky in bekende tv-series

Ook in series worden er regelmatig whisky’s gedronken. Zo werd er in de populaire serie Homeland door verschillende personages Glenfiddich gedronken. In de serie Suits heeft de whisky Macallan de voorkeur. Al worden er ook fictieve whisky’s gebruikt, zoals de niet-bestaande $12.000 Mactasker.

Een ander bekend voorbeeld is het gebruik van de whisky Glen McKenna 35 Years in de populaire serie How I Met Your Mother. Deze whisky wordt in veel afleveringen gebruikt om feestelijke gelegenheden van net wat meer glans te voorzien. In een aflevering breken er enkele flessen tot grote ontstemming van hoofdpersoon Barney.

Het meest treurige fragment dat wij voorbij zagen komen was dat uit House of Cards. In deze Amerikaanse hitserie wordt een 1926 Macallan, een van de duurste whisky ter wereld, op dramatische wijze verkwanselt. Een glas met de whisky van $54.000 wordt eenvoudigweg uit iemands handen gemept.

Ook in de serie Mad Men wordt er regelmatig whisky gedronken. Wanneer je een echt toffe advertising executive was in de jaren 50-60 dronk je natuurlijk met enige regelmaat een goed glas whisky. Niet alleen na kantooruren. De gesoigneerde heren die al rokend en drinkend werkzaam waren in de reclamewereld dronken het liefst Cutty Sark 12. Een whisky die destijds veel gedronken werd. Met veel oog voor detail zijn de flessen hetzelfde als gedurende de tijd dat de echte ‘Mad Men’ soms wat lallend maar altijd charmant door de dure kantoren doolden.

Ken jij nog meer mooie filmscènes waar whisky een rol in speelt? Deel ze met ons!

Algemeen / 0 likes / 5 reacties

Anderen bekeken ook

5 reacties op dit artikel

 1. Jan Willem Kempenaar schreef:

  Vergeet ook niet Ma Flodder, die een groot liefhebber was in zowel het innemen als het zelf stoken. Ze had zelfs haar hond ernaar vernoemd.

 2. Menno van Straten schreef:

  Designated Survivor, daar hebben ze een voorliefde voor 18 jarige Macallan, en vergeet James Bond niet, in Spectre verspillen ze 30 jarige Macallan

 3. Ruben schreef:

  Kingsmen, de 1962 Dalmore scène 🙂

 4. Johan schreef:

  In de allereerste Highlander de bar scene waar C Lambert een Glenmorangie vraagt

 5. Maurice Hillebrink schreef:

  Spider-man 2002. Osbourne drinkt Maker’s Mark.

Plaats een reactie

Wil je de beste whisky aanbiedingen in je inbox?