Meer dan 750 soorten whisky in het assortiment

Whisky in cocktails

12 mei 2015 2 reacties
Whisky in cocktails

Sommigen van jullie beginnen al te gruwelen bij het idee. Een heilige godendrank als whisky mix je niet. Nooit niet. Veel liefhebbers zien het haast als een doodzonde de pure whiskyervaring te bederven met zoiets banaals als cola. Whisky drink je gewoon puur, zonder ijs. Toch zijn er heel wat mensen die verzot zijn op whisky-cola’s, Manhattans of een van de andere cocktails met illustere namen als ‘Brain Duster’.

Nu ligt onze mening ergens in het midden, zoals het ‘objectieve’ bloggers betaamt. Wij stellen dan ook; drink whisky zoals je het lekker vindt, maar gebruik liever de wat meer ‘reguliere’ blend whisky’s om te mixen. Liefst eentje waar je al vertrouwd mee bent. Voor hen die wat gematigder zijn, onderzochten wij enkele mogelijke opties die toch, ook in cocktailvorm, nog wat eer doen aan de whisky. Mocht je echt een liefhebber van cocktails zijn, zou je deze whiskycocktails eens moeten proberen!

Scotch Tom Collins

Vul een groot glas met sodawater, voeg een paar scheutjes citroen toe, een flinke hoeveelheid whisky en 2-3 blokjes ijs. Mogelijkerwijs nog wat suikerstroop. Voilà, een Tom Collins. Deze cocktail werd (oorspronkelijk met gin) voor het eerst gemaakt in Limmer’s hotel in Londen, door een barman die Collins heette. Hij werkt ook prima met whisky, geloof ons maar op ons woord.

Scotch Whisky Toddy

Doe een theelepel suiker in een hoog en heet glas. Voeg vervolgens voldoende kokend water toe om het suiker te doen oplossen. Voeg hierna een theelepel citroensap toe. Schenk er vervolgens een stevige hoeveelheid whisky bij. Roer het geheel vervolgens met een zilveren lepel, alvorens meer kokend water en whisky toe te voegen.

In Schotland wordt de Scotch Whisky Toddy doorgaans de Hot Toddy genoemd. Deze wordt bij voorkeur gedronken gedurende de koude maanden, waarvan ze er in Schotland voldoende hebben. Veel Schotten drinken een Hot Toddy wanneer ze de griep krijgen of voelen aankomen. Het werkt erg goed. Mocht het nou toch niet werken, het helpt wel de misère een beetje te vergeten.

The flying Scotsman

Meng drie eenheden (Schotse) whisky toe aan citroensap van tenminste een halve citroen. Voeg een halve theelepel suiker toe en aardig wat ijs. Goed schudden. Voeg tenslotte nog sodawater toe en je hebt een Flying Scotsman gemaakt.

Wil je liever bourbon gebruiken, dan is de Esquire een goede optie. Voel je een ware ‘mad men’ zoals Don Draper. De Esquire is een elegante whisky cocktail die bij James Bond zelfs niet zou misstaan. Voeg 65 milliliter bourbon toe aan 22 milliliter Grand Marnier, voeg vervolgens een anderhalve theelepel sinaasappelsap toe. Tenslotte nog twee scheutjes Angostura Bitters en een theelepel citroen. Met een Esquire kun jij voortaan de blits maken aan de bar.

Heb jij nog een goede suggestie voor de perfecte whisky cocktail? Deel het met ons, gaan we het uitproberen!

Algemeen / 0 likes / 2 reacties

Anderen bekeken ook

2 reacties op dit artikel

  1. Harm de Wilde schreef:

    Goede suggesties! Die ga ik gelijk eens maken. Heb nog wel ergens een flesje Johnnie Walker staan.

    1. Whisky Wise schreef:

      Succes met mixen, Harm. Laat ons ook even weten hoe het heeft gesmaakt!

Plaats een reactie

Wil je de beste whisky aanbiedingen in je inbox?