Meer dan 750 soorten whisky in het assortiment

Van hoeveel whisky’s weet jij de afkomst?

19 juli 2016 0 reacties
Whisky afkomst quiz

Whisky’s worden vandaag de dag natuurlijk overal ter wereld geproduceerd en gedronken. Het is al lang niet meer zo dat enkel Schotland, Ierland en de Verenigde Staten goede whisky’s vervaardigen. Het leek ons daarom wel eens interessant jullie topografische whiskykennis te testen.

Doe de quiz en kijk of jij een whiskykenner bent die direct weet waar een bepaalde whisky vandaan komt. Koppel de whisky aan het juiste land van afkomst en kijk hoe je scoort.

Let op: Wees niet te overmoedig als je ze allemaal goed hebt geraden. Volgende week komt er een whisky-quiz voor experts. Deze zal een stuk pittiger zijn dan de quiz van vandaag. Pas als je die goed hebt, kun je jezelf een echte topper noemen op het gebied van whiskytopografie. Je hebt nog een week om je voor te bereiden.

Jameson exporteert 90% van haar whisky naar alle uithoeken van de wereld. Waar komt dit merk vandaan?
Correct!
Fout!
-
Millstone is het resultaat van meer dan 50 jaar ervaring in het distilleren van whisky en een constante zoektocht naar vooruitgang. Waar stond de wieg van deze whisky?
Correct!
Fout!
-
Bagpiper verkocht de meeste whisky in haar land van oorsprong tussen 2005 en 2010. Welk land zoeken wij hier?
Correct!
Fout!
-
Wereldwijd wordt Ardbeg beschouwt als een van de turfachtigste whisky's op de markt. Tevens werd deze whisky uitgeroepen tot 'World Whisky of the Year' in 2013. Uit welk land komt deze whisky?
Correct!
Fout!
-
Het door Beam Suntory overgenomen merk DYC werd opgericht in 1958. Uit welk land komt deze whisky?
Correct!
Fout!
-
Mackmyra whisky is vernoemd naar het gelijknamige dorpje, waar de eerste distilleerderij werd gebouwd. In welk land is dit dorpje te vinden?
Correct!
Fout!
-
De distilleerderij van Jim Beam heeft ieder jaar meer dan 80.000 bezoekers. In welk land liggen de wortels van deze wereldberoemde whisky?
Correct!
Fout!
-
Cutty Sark ontleent zijn naam aan een 19e eeuws zeilschip, het toen snelste schip. Uit welk land komt deze whisky?
Correct!
Fout!
-
Kavalan kwam in 2010 groot in het nieuws toen het drie Schotse en een Engelse whisky versloeg in een proefsessie in Schotland. Uit welk land komt deze whisky?
Correct!
Fout!
-
Black Velvet heette voorheen Black Label. Het merk veranderde, op aanraden van Master Distiller Jack Napier, zijn naam in de late jaren 40. Uit welk land komt dit merk met haar zijdezachte whisky's?
Correct!
Fout!
-
Iedere fles Maker's Mark wordt met de hand gedompeld in rode wax. Hierdoor zijn alle flessen uniek. Deze whisky werd voor het eerst gebotteld in 1958. Waar komt deze whisky vandaan?
Correct!
Fout!
-
De distilleerderij van Bushmills is de oudste distilleerderij in de wereld met een licentie. Waar is deze oeroude distilleerderij gelegen?
Correct!
Fout!
-
Van hoeveel whisky's weet jij de afkomst? Je hebt %%score%% uit %%total%% goed!
Deel je resultaten
Algemeen / 0 likes / 0 reacties

Anderen bekeken ook

Plaats een reactie

Wil je de beste whisky aanbiedingen in je inbox?