Meer dan 750 soorten whisky in het assortiment

Review: Springbank 10 Years

6 februari 2018 0 reacties
Review: Springbank 10 Years

Samengevat

Neus
20 / 25
Smaak
21 / 25
Finish
21 / 25
Balans
21 / 25
Pluspunten
  • Een mooie instapper met het typische Springbank karakter
  • Heel lichte peat afgewisseld met heerlijk zoete tonen
Minpunten
  • Niet heel erg complex (is ook maar 10 jaar oud natuurlijk)
  • Middellange finish
Eindoordeel
83

De Springbank Distillery is gevestigd in Campbeltown, een van de traditionele whiskyregio’s van Schotland en ooit uitgeroepen tot ‘whisky hoofdstad van de wereld’. Springbank is vandaag de dag de oudste onafhankelijke familiedistilleerderij in Schotland.

Bovendien is het een van de weinige distilleerderijen die nog steeds het hele productieproces, van begin tot eind, ter plaatse uitvoert. Uniek aan het traditionele productieproces van Springbank is tevens dat de whisky 2,5 keer gedistilleerd wordt.

De Springbank 10 Years is gebotteld op 46%, natural color en non-chillfiltered en zeer licht goudkleurig. Op de neus donker en aards door de lichte peat maar ook merkbare invloeden van peer en appels. Tevens enkele maritieme tonen (zoutig). In de mond een zachte olieachtige textuur die redelijk zoet (honing, exotisch fruit) is, gevolgd door kruidige tonen van peper en wederom het zoutige van de zee. De afdronk is best krachtig en de nasmaak blijft middellang hangen waarbij mineralen naar voren komen.

Voor een 10 jarige zeker geen verkeerde dram met het typische Springbank karakter! Niet voor niets won deze whisky een gouden medaille tijdens de World Whiskies Awards 2014. Een mooie whisky voor zowel beginnende als doorgewinterde whiskydrinkers. Voor iedereen die nog niet bekend is met dit merk, is deze 10 jaar oude single malt een ideale introductie.

Whisky reviews / 31 likes / 0 reacties

Anderen bekeken ook

Plaats een reactie

Wil je de beste whisky aanbiedingen in je inbox?