Meer dan 750 soorten whisky in het assortiment

Quotes over whisky van beroemde whiskydrinkers

18 mei 2016 0 reacties
Quotes over whisky van beroemde whiskydrinkers

Er is, en wordt, veel gesproken en geschreven over whisky. Er zijn aardig wat wereldberoemde mensen die prachtige quotes, anekdotes of zelfs gedichten geschreven hebben over onze favoriete amberkleurige alcoholhoudende drank. Vandaag selecteerden wij enkele van deze beroemde uitspraken en zette ze voor jullie op een rijtje.

Igor Stravinsky, muzikale Rus die van whisky hield

My God, so much I like to drink Scotch that sometimes I think my name is Igor Stra-whiskey.

– Igor Stravinsky

Een van ’s werelds beroemdste componisten was een uitgesproken whiskyliefhebber. Deze Russische pianovirtuoos dronk graag een whisky op zijn tijd. Naar verluidt sprak hij ooit de legendarische woorden: “Mijn god, ik ben zo dol op whisky dat ik af en toe denk dat mijn naam Igor Stra-whiskey is.”

Of zijn werken ook beïnvloedt zijn geworden door een flinke scheut whisky hier en daar is ons overigens niet bekend. Waarom deze van oorsprong Russische whiskydrinker overigens niet voor het meer-voor-de hand-liggende Wodka opteerde, valt eenvoudig te raden. Een goed glas wodka kan natuurlijk niet tippen aan een goed glas whisky.

Ava Gardner, de glamoureuze whiskydrinker

I wish to live to 150 years old, but the day I die, I wish it to be with a cigarette in one hand and a glass of whiskey in the other.

– Ava Gardner

Wanneer je vandaag de dag aan Ava Gardner terugdenkt, verbleken veel van de Hollywood-sterren die we tegenwoordig kennen. Een bloedmooie vrouw waar de klasse vanaf droop, bekend van films als ‘The Killers’, ‘On the Beach’ en ‘The Night of the Iguana’. Een waar stijlicoon, geboren in North-Carolina in 1922, bekende ooit aan een interviewer: “Ik wens dat ik 150 jaren oud mag worden, maar de dag waarop ik sterf, hoop ik dat ik ga met een sigaret geklemd in de ene hand en een glas whisky in de andere.” Dat zijn nou vrouwen naar ons hart.

Errol Flynn, geen rum maar whisky voor deze heldhaftige piraat

I like my whisky old and my women young.

– Errol Flynn

Voor de jongere lezers is deze naam wellicht vrij onbekend, maar deze held van het witte doek, geboren in 1909 in het Canadese Vancouver, is ook bekend door een uitspraak die eigenlijk niet mag ontbreken in deze lijst. Flynn is vooral bekend van zijn rollen waarin hij als stoere zeevaarder nonchalant vijand na vijand aan zijn degen reeg terwijl hij menig vrouwenhart veroverde. Van hem komt de gevleugelde uitspraak: “Ik heb mijn whisky het liefst oud, mijn vrouwen jong.”

Abraham Lincoln, presidentieel aan de bourbon

Tell me what brand of whiskey that Grant drinks. I would like to send a barrel of it to my other generals.

– Abraham Lincoln

De 16de president van de Verenigde Staten leidde het land door een roerige tijd. Gedurende de tijd van de Amerikaanse burgeroorlog vertegenwoordigde hij de uiteindelijke overwinnaars. Een belangrijke pion in deze victorie was Generaal Ulysses S. Grant. Lincoln was zich daar terdege van bewust. Een journalist noteerde eens de volgende uitspraak van de bebaarde president: “Vertel mij welk merk whiskey die Grant drinkt, dan zorg ik dat al mijn generaals daar een vat van bezorgt krijgen.”

Tommy Cooper, komiek aan de whisky

I’m on a whisky diet. I’ve lost three days already.

– Tommy Cooper

De wereldberoemde en helaas in 1984 overleden Britse komiek hield ook van een glaasje whisky op zijn tijd. Cooper werd wereldwijd bekend door zijn absurdistische humor en eigenaardige manier van doen. Het typische rode ‘Fez-hoedje’ dat hij altijd droeg werd een van zijn meest opvallende kenmerken.

Een van zijn komische grappen en typische ‘catch phrases’ die we vandaag de dag, in verschillende vormen, nog regelmatig op Facebook tegenkomen is: “Ik ben op een whiskydieet, ik ben al drie dagen kwijt.”

Algemeen / 66 likes / 0 reacties

Anderen bekeken ook

Plaats een reactie

Wil je de beste whisky aanbiedingen in je inbox?