Meer dan 750 soorten whisky in het assortiment

De ideale drinkmaat om whisky mee te delen

3 april 2015 0 reacties
Ideale whisky drinkmaat

We kennen het allemaal, die ene beste makker, drinkebroer, buddy of maat waarmee je graag de dagelijkse beslommeringen of de algehele stand van zaken bespreekt bij een goed glas whisky. Goede drinkmaten oordelen niet, ze schenken je nog eens bij en sturen je op tijd naar huis.

Onderzoek naar whisky drinkgewoontes en drinkpartners

Ter ere van het Spirit of Speyside Whisky Festival in Schotland besloot men het publiek eens te vragen naar hun ideale drinkpartner. Het 5 dagen durende festival vindt plaats in een van Schotlands beroemdste whiskyregio’s, Speyside. Het festival zal dit jaar gehouden worden tussen 30 april en 4 mei. Vorig jaar trok het festival bijna 30.000 bezoekers. Het festival is een viering van de verbondenheid tussen Schotland en de haast heilige drank, whisky.

Duizenden Britten werd de volgende vraag voorgelegd: met welke beroemde Schot zou jij graag eens een goed glas whisky drinken? Het antwoord? Liefst 22% van de ondervraagden gaf aan graag eens een whisky en een goed gesprek te delen met Sean Connery. De legendarische Schotse acteur, bekend van rollen als James Bond en van films als The Hunt For Red October, The Rock en Indiana Jones, bleef hiermee andere wereldberoemde Schotten als voetbaltrainer Sir Alex Ferguson, tennisser Andy Murray en Schotlands favoriete dichter Robert Burns voor in het onderzoek.

Slecht nieuws voor de Schotse ex-politicus Alex Salmond, slechts 2% van de ondervraagden leek het een goed idee met hem een goed glas whisky te delen. Dat waren overigens nog altijd meer stemmen dan de bijzondere zangeres Susan Boyle ontving. Zij eindigde dan ook als laatste.

Whisky drinken met Winston Churchill

Tevens werd gevraagd welke beroemde persoon buiten Schotland, overleden of nog in leven, men zou kiezen. Van alle ondervraagden koos 7% voor de legendarische Winston Churchill. Niet zo overtuigend verkozen als Connery, maar goed, er zijn ook nogal wat mensen op de wereld. Niettemin, 50 jaar na zijn overlijden is de oud-politicus en Brits leider gedurende de Tweede wereldoorlog nog altijd zeer populair bij de Britse bevolking. En zeg nou zelf, wie zou niet eens een uurtje of 2 met Sir Winston babbelen over zijn ervaringen? Verhalen genoeg dunkt ons zo. Elvis Presley, the king of rock and roll, stond evenzo in de top 3.

De voorzitter van het Spirit of Speyside Whisky Festival, James Campbell, begrijpt wel waarom men massaal voor Sir Sean Connery gekozen heeft. “Connery is toch een beetje als een goede single malt. Verfijnd, smaakvol, boeiend en op en top Schots.”

De natuurlijk niet te vermijden vraag is nu: wie zou jouw ideale drinkpartner zijn?

Algemeen / 0 likes / 0 reacties

Anderen bekeken ook

Plaats een reactie

Wil je de beste whisky aanbiedingen in je inbox?