Meer dan 750 soorten whisky in het assortiment

5 redenen om nog meer van whisky te gaan houden

29 mei 2015 2 reacties
Redenen om meer van whisky te houden

Whisky. Zijn er andere dranken met een soortgelijke aantrekkingskracht? We dachten het niet. Wekelijks komen wij weer nieuwe redenen tegen om meer van de drank te gaan houden. Natuurlijk willen wij jullie deze niet onthouden. Hierbij dan ook 5 goede redenen om je bestaande liefde voor whisky voort te zetten.

1. Whisky verlaagt de kans op dementie

Volgens een onderzoek uit 2003 van het Beth Israel Deaconess Medical Center neemt de kans op dementie af bij volwassen die van tijd tot tijd alcohol nuttigen. Dus beter van tijd tot tijd wat whisky dan totaal geen whisky! Overigens zijn er nog meer positieve effecten van whisky op je gezondheid. Onthoud wel dat te veel drinken van whisky een tegenovergesteld effect heeft.

2. Winston Churchill dronk het bij het ontbijt

De bekende staatsleider Winston Churchill dronk met zeer grote regelmaat een goed glas whisky. De beroemde whiskyliefhebber dronk het blijkbaar zelfs bij het ontbijt. Tegelijkertijd slaagde hij erin om Groot-Brittannië uit handen van de nazi’s te houden. Een beter voorbeeld kunnen wij niet bedenken. Een goede sigaar was volgens hem trouwens ook onmisbaar.

3. Whisky is niet kapot te krijgen

Whisky heeft een lange houdbaarheidsdatum. Zelfs na het openen van een fles whisky is deze daarna nog minstens 5 jaar prima drinkbaar. Wellicht dat dit overigens niet geldt voor alle merken. Theoretisch is het dus mogelijk bij je geboorte een fles whisky cadeau te krijgen en die op je 100ste verjaardag te drinken. Dit interessante feitje bewoog de schrijver van deze blog zijn (momenteel nog slechts hypothetische) eerste zoon een goede fles whisky cadeau te doen op zijn geboortedag.

Overigens heeft ook kou geen effect op whisky, dit werd wel bewezen toen een 100 jaar oude krat whisky werd gevonden in de vrieskou van Antarctica. Deze flessen werden opgegraven en bleken nog in topconditie! Zelfs na 100 jaar in -30 graden Celsius.

4. Er zijn meer dan 5000 soorten single malts

En die zullen toch allemaal geprobeerd moeten worden. Je kunt dus tot in den oneindigheid whisky proeven, verzamelen en bestuderen. Het is een hobby voor het leven. Om bewust te worden van de enorme hoeveelheid aan whisky’s, is een bezoek aan het whisky museum in Edinburgh een aanrader. Hier staan duizenden whisky’s achter vitrines, allemaal anders van smaak, vorm en afkomst. Een overweldigend aantal whisky’s, de grootste whisky verzameling ter wereld. Een must-see voor liefhebbers.

5. Whisky is whisky

We kunnen er lang of kort over lullen. Maar er zijn zoveel redenen om van whisky te houden. Zeker als je met mate(n) geniet van het levenswater. Zo staat een mooie fles whisky overal goed. Dit hoeft geeneens een fraai gedecoreerde Japanse fles whisky te zijn, met exotische namen en fraai handwerk. Ook gewoon een degelijke Schotse whiskyfles staat prachtig op een houten kast.

Whisky kan een fantastische investering zijn. Maar de belangrijkste reden om van whisky te houden is simpelweg de heerlijke smaak en beleving. Bij normale nuttiging is het een fantastisch smeermiddel, menig zakendeal is beklonken met whisky. Menig verjaardag gevierd met Jack Daniels of Macallan. Whisky heeft al eeuwenlang mensen van steun voorzien, verenigd en simpelweg vermaakt. De interesse voor whisky schept een band met andere whiskyliefhebbers.

Heb jij nog een goede reden om af en toe een goed glas whisky te drinken?

Algemeen / 0 likes / 2 reacties

Anderen bekeken ook

2 reacties op dit artikel

  1. Annelies van Slagtere schreef:

    Ik word toch altijd zo onmeunig blij van die blogs van jullie!

    1. Whisky Wise schreef:

      Dat horen we graag, Annelies!

Plaats een reactie

Wil je de beste whisky aanbiedingen in je inbox?